Pages Navigation Menu

Lasten ja Nuorten Olympialaiset

Olympialaisia lapsille

Lasten- ja Nuorten Olympialaiset, mikä onkaan hienompi ajatus? Vastaus on, että ei juuri mikään, sillä lapset ja nuoret liikkuvat luonnostaan mielellään, joten liikkuminen yhdessä ”Olympialaisten merkeissä ” on varmasti aina mukavaa ja ennen kaikkea terveellistä ajanvietettä. Viime vuosina monet koneet ja laitteet ovat astuneet yhä useamman lapsen ja nuoren elämään, joten liikunnallisia aktiviteetteja on hyvä saada elämään mukaan. Lasten ja Nuorten Olympialaiset ovat luonteeltaan liikkumaan ja aktivisuuteen kannustava urheilun ilmaistapahtuma. Kyseinen tapahtuma auttaa lapsia kokemaan aitoa liikunnasta saatavaa iloa ja osaamista. Lapsi ja nuori voi huomata, että minä osaan ja haluan harrastaa – minulla on kykyjä, joita haluan käyttää.

Lasten ja Nuorten Olympialaiset avaavat lapsille mahdollisuuden päästä tutustumaan ja kiinnostumaan erilaisista liikuntalajeista. Mukana tapahtumassa ovat seurat, lajiliitot ja järjestöt osastoineen. Nykyään yhä useammat järjestöt haluavat olla mukana tekemässä hyvää, sillä lapsissa ja nuorissa on aina tulevaisuus. Mukana Lasten ja Nuorten Olympialaisissa ovat muun muassa Sydänliitto, ​Voimisteluliitto, Salibandyliitto, Ringette- ja kaukalopalloliitto, VAU-Vammaisurheilu, Jääkiekkoliitto, Punainen kortti rasismille PKR, Poliisi, Nuori Kirkko – liikkuva seurakunta ja monet, monet muut hyvää tekevät liitot ja järjestöt.

Yhdessäoloa ja tekemistä

Liikunnasta saatava ilo kuuluu lapsen ja nuoren suurimpiin iloihin, joten hyvä kun sellaista on saatavilla. Endorfiineja, eli mielihyvähormoneita vapautuu elimistöön pitkäkestoisen liikunnan aikana, joten ei ihmekään, että liikunta tuo aitoa mielihyvää. Ihania ja mukaansatempaavia liikuntalajeja voi harrastaa sekä sisä- että ulkotiloissa tai lajista riippuen molemmissa. Lasten ja Nuorten Olympialaiset rohkaisevat tutustumaan eri lajeihin Olympia-aatteen hengessä.

Lapsi saa jokaisesta eri lajeihin liittyvistä kokeiluistaan leiman hänelle tarjottavaan liikuntapassiin. Olympialaisten aikana monet ahkerat vierailijat voivat kyseisen tapahtuman kuluessa halutessaan kerätä vaikkapa kokonaisen sarjan leimoja. Vantaan Myyrmäki-hallilla on ollut ilo toimia tapahtuman pitopaikkana. Liikunta vaikuttaa positiivisesti sekä mieleen että terveyteen, joten ei muuta kuin osallistumaan seuraaviin Lasten ja Nuorten Olympialaisiin. Lasten ja Nuorten Olympialaiset luovat myös osaltaan oivan pohjan liikunnalliselle elämäntavalle, joka voi alkaa jo varhain lapsuudesta ja jatkua pysyvänä pitkälle aikuisuuteen.